У КМДА відсторонили від роботи невакцинованих працівників

09:59, 09.11.2021
У КМДА відсторонили від роботи невакцинованих працівників

У КМДА зі співробітниками-антивакцинаторами не панькалися. (Фото: сайт КМДА)

У Київській мерії не допустили до роботи 7 працівників, які не були вакциновані проти Covid-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у пресслужбі мерії з посиланням на керівника апарату КМДА Дмитра Загуменного

 

«Троє з відсторонених осіб – працівники апарату КМДА, і ще четверо – це працівники департаментів», - повідомив, зокрема, Загуменний.

 

Керівник апарату наголосив, що на період відсторонення від роботи заробітна плата не зберігається. Період відсторонення не увійде до страхового стажу для призначення пенсії та оплати тимчасової непрацездатності, а також не увійде до стажу, що дає право на щорічну відпустку.

 

За словами Загуменного, відсторонені працівники зможуть повернутися до роботи або після завершення карантину, що встановлений урядом, або ж після отримання вакцинації та надання документу, що це підтверджує.

 

Чиновник додав, що ще 12 співробітників апарату КМДА мають довідки про тимчасове відтермінування вакцинації, бо нещодавно перехворіли на коронавірус, а 1 особа – медичні протипоказання до щеплень, тому невакцинована.

 

Також 2 людей перебувають на лікарняному, а 1 державний службовець – у відпустці, тому їхній вакцинальний статус встановлять згодом і приймуть відповідне рішення.

 

За словами Загуменного, станом на 8 листопада вакциновані проти Covid-19 майже 93% співробітників апарату КМДА.

 

А середній показник вакцинації серед усіх структурних підрозділів КМДА (це апарат КМДА, департаменти та управління) становить майже 92%.

 

Рівень вакцинації в районних адміністраціях коливається в межах 90-96%.

 

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з 8 листопада в Україні почали відстороняти від роботи працівників, які підлягають обов’язковій covid-вакцинації, – зокрема, чиновників та освітян.

 

У Чернівецькій області станом 8 листопада від роботи відсторонили 378 освітян області, які не вакцинувалися проти коронавірусу.

 

З 8 листопада, коли Волинь перейшла в "червону зону", в області офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів.

 

Як повідомляла УМ, у світі в неділю 7 листопада діагностували понад 367 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. У світі за добовою смертністю від коронавірусу лідирують Росія, Україна і США.