У Іспанії нелегали вдалися до актів повітряного тероризму

21:15, 09.11.2021
У Іспанії нелегали вдалися до актів повітряного тероризму

Інцидент з марокканцями трапився в аеропорту Пальма-де-Майорки. (Фото з відкритих джерел)

Група марокканців змусила на кілька годин закрити аеропорт іспанської Пальма-де-Майорки — вони втекли з літака просто на льотному полі.

 

Понад половину з них досі не знайшли.

 

Як інформує Україна молода, цей інцидент трапився минулого тижня, але іспанська преса розповіла про нього згодом.

 

Група пасажирів рейсу Касабланка—Стамбул спочатку під хибним приводом змусила літак здійснити екстрену посадку, а потім здійснила втечу.

 

Втім поліція наразі з’ясовує достеменно, чи це була запланована авантюра, чи спонтанна спроба нелегально проникнути в країну Євросоюзу.

 

Лайнер компанії Air Arabia Maroc, що летів з Касабланки до Стамбула, запросив термінову посадку в аеропорту Пальма-де-Майорки, повідомивши, що один з пасажирів впав у діабетичну кому. Коли літак сів і екіпаж відчинив двері медикам, два десятки пасажирів вискочили і розбіглися льотним полем, а потім перелізли через огорожу аеропорту.

 

Поліція пізніше знайшла і затримала дев’ятьох з 21 пасажира, що втекли, решту ще розшукують.

 

Тим часом пасажира, який нібито впав у кому, доставили до лікарні і з’ясували, що він здоровий. Його відразу заарештували за спробу нелегально проникнути в країну.

 

При цьому ще один пасажир, який супроводжував «хворого», також встиг зникнути. Ще одного пасажира затримали на борту за агресивну поведінку. Таким чином, загальна кількість учасників інциденту становила 24 особи.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво уряду Польщі заявляє про найжорсткішу за останні 30 років атаку на кордоні з Білоруссю, де нелегалів підтримує і спрямовує «на штурм ЄС» режим Лукашенка.