Звільнення Києва: Кива розстріляв портрет Бандери і поклав квіти Ватутіну, відео

11:45, 06.11.2021
Звільнення Києва: Кива розстріляв портрет Бандери і поклав квіти Ватутіну, відео

Ілля Кива стріляв по портретам лідерів українського руху опору. (Скріншот відео)

Одіозний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива ніяк не вгамується і знову влаштував стрілянину з автомата. Щоправда нині не в публічному місці, а в тиру.

 

З нагоди річниці звільнення Києва від фашистських загарбників скандальний обранець стріляв по портретам лідерів українського руху опору (зокрема, й лідера ОУН Степана Бандери), які виставив замість мішеней.

 

Як інформує Україна молода, відповідне провокаційне відео Кива виклав у соцмережах в суботу.

 

За його словами, у такий дуже своєрідний спосіб він «привітав» киян з річницею звільнення міста від нацистських окупантів.

 

«Ми, члени організації антифашистського руху «Патріоти – За життя», вирішили почати відзначати свято, розстрілюючи нацистів, як колись їх розстрілювали наші діди і прадіди», – сказав Ілля Кива.

 

Після цього обранець зробив кілька автоматних черг по розміщеним у тиру «цілях» і виголосив гасло: «Смерть фашизму».

 

Також на відео Кива покладає квіти до ще не декомунізованого пам’ятника радянському воєначальнику Миколі Ватутіну, який був смертельно поранений вояками УПА на Рівненщині у 1944 році.

 

 

 

 

Як повідомляла «УМ», на цьому тижні авто Іллі Киви блокували на вулиці спецпризначенці.

 

У жовтні громадський активіст Сергій Стерненко закликав правоохоронців відреагувати на стрілянину з автомата у публічному місці, яку влаштував Ілля Кива у річницю вбивства лідера ОУН Степана Бандери.