Скандальну «слугу» Третьякову відсторонили у Раді на 5 засідань

12:19, 05.11.2021
Скандальну «слугу» Третьякову відсторонили у Раді на 5 засідань

"Слугу" Третьякова шокувала нардепів своєю неадекватною поведінкою. (Фото: ВРУ)

Нардепку від «Слуги народу» Галину Третьякову Верховна Рада відсторонила від участі в 5 пленарних засіданнях парламенту за її слова про померлого колегу Антона Полякова.

 

Як повідомляє УМ, це рішення було прийнято 5 листопада на засіданні ВРУ.

 

Це рішення підтримали 234 депутати.

 

Після голосування до трибуни ВР вийшла колишня співмешканка Полякова нардеп Анна Скороход, яка вкотре заявила, що Полякова «жорстоко убили», і що вона вимагає створити ТСК щодо розслідування його смерті.

 

Додамо, що 22 жовтня Комітет з питань регламенту рекомендував Верховній Раді відсторонити нардепку від "Слуги народу" Галину Третьякову від участі у 5 пленарних засіданнях за слова про смерть депутата Антона Полякова.

 

Нагадаємо, що в ніч на 8 жовтня народного депутата Антона Полякова, який після виключення з фракції "Слуга народу" вступив у групу "За майбутнє", знайшли мертвим у таксі у Києві.

 

На парламентському засіданні того ж дня стало відомо, що Третьякова у фракційному чаті "Слуги народу" прореагувала на цю подію словами "одним ворогом менше". Члени групи "За майбутнє" зажадали від керівництва фракції "Слуга народу" вибачень за це.

 

Усі фракції парламенту підписали лист до комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту з вимогою відсторонити Третьякову від участі в пленарних засіданнях на 5 днів.

 

Глови усіх фракцій і груп парламенту, крім "Слуги народу", вимагають відкликати Третьякову з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

 

Слідство вважає, що смерть Полякова могло спричинити хронічне захворювання або ж отруєння. У крові Полякова знайшли алкоголь і метадон. Також під час огляду тіла Полякова було виявлено два катетери з речовиною бурого кольору.

 

Як повідомляла УМ, чимало нардепів з монобільшості і опозиційних фракцій обурені реакцією народної депутатки від «Слуги народу» Галини Третьякової на смерть колишнього «слуги», нардепа Антона Полякова в ніч на 8 жовтня.