Саакашвілі нарешті погодився лікуватися й співпрацювати з лікарями

09:47, 29.10.2021
Саакашвілі нарешті погодився лікуватися й співпрацювати з лікарями

СІЗО міста Руставі, де утримується Саакашвілі. (Фото: «Ехо Кавказу».)

Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі погодився на медичну допомогу після того, як руставська в’язниця погодилась відновити його конфіденційне спілкування з адвокатом.

 

Як інформує УМ, про це повдомило «Ехо Кавказу».

 

Відповідну інформацію повідомив адвокат Дмитро Садзаглішвілі після зустрічі з Саакашвілі у руставській в’язниці.

 

«Проблеми комунікації з Михеїлом Саакашвілі усунуті, через що Саакашвілі припинив крайню форму протесту – відмову від лікування, проведення аналізів, тестів тощо», – заявив Садзаглішвілі.

 

«Нам було надано можливість поспілкуватися в такій формі, щоб унеможливити запис розмови між нами Службою держбезпеки. Через це Михеїл Саакашвілі перестав посилювати свій протест», - сказав Садзаглішвілі.

 

27 жовтня Омбудсмен Людмила Денісова відвідала Саакашвілі у пенітенціарній установі №12 міста Руставі у Грузії, де він голодує з 1 жовтня. За її словами, Саакашвілі вважає, що його життя під загрозою.

 

Денісова також розповіла, що Саакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки.

 

Нагадаємо, що 1 жовтня 2021 року Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. Його затримали в Тбілісі, Саакашвілі оголосив голодування, але в Грузії кажуть, що ніколи його не помилують.

 

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна на всіх рівнях буде підіймати питання про повернення Саакашвілі.

 

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі проведе у в'язниці мінімум 6 років і Україні його не збираються передавати.

 

Як повідомляла УМ, уповноважена Верховної Ради України з питань людини Людмила Денісова навістила в СІЗО у грузинському місті Руставі громадянина України та колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який голодує з 1 жовтня.