Карантин: Буковина стала «червоною» зоною

00:07, 24.10.2021
Карантин: Буковина стала «червоною» зоною

З кожним днем на Буковині показник захворюваності на коронавірус зростає. (Фото Чернівецької ОДА)

Карантинні обмеження так званої «червоної зони» через захворюваність на  коронавірус офіційно вступили в силу в Чернівецькій області опівночі в неділю, 24 жовтня.

 

Напередодні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила відповідне рішення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

 

«Ми за крок до «червоної зони». З кожним днем на Буковині показник захворюваності на коронавірус зростає. Уникнути повного локдауну ми можемо, лише посиливши карантинні заходи», – зазначив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

 

Як йдеться у повідомленні, Державна комісія ТЕБ та НС пропонує дозволити відвідування закладів громадського харчування, спортивних, культурних, розважальних та інших установи лише за наявності сертифіката про вакцинацію, або документу, що свідчить про одужання від COVID-19.

 

Підходить також ПЛР-тест чи експрес-тест, який чинний 72 години.

 

До того ж відвідувати установи спортивного профілю можуть лише спортсмени національних збірних команд України, їхні тренери  та особи,які мають один із перелічених вище документів, за умови дотримання санітарних норм.

 

Також в обласній адміністрації зауважили: «Такі обмеження стосуються й громадського транспорту, нерегулярних та регулярних перевезень в області. Заборонено проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів тощо. Не можна перебувати у громадських місцях без засобів захисту».

 

Відповідні рекомендації вступили в дію саме 24 жовтня.

 

Як повідомляла "УМ", Рівненська та Миколаївська області «почервоніють» з 26 жовтня.