Четвертому фігуранту нападу на журналістів «Схем» повідомлено про підозру

17:23, 23.10.2021
Четвертому фігуранту нападу на журналістів «Схем» повідомлено про підозру

За напад на журналістів - треба відповідати. (facebook.com/corruption.schemes)

У поліції повідомили про підозру четвертому учаснику нападу на знімальну групу журналістів програми «Схеми» під час інтерв’ю з тодішнім главою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером.

 

Як інформує УМ, про це 23 жовтня повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

 

Четвертим підозрюваним виявився начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту й охорони Укрексімбанку.

 

Чоловік отримав підозру за статтямиею 171  та 126.

 

Раніше про підозру повідомили самому Мецгеру, директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову та працівнику охорони «Укрексімбанку».

 

Нагадаємо, що 7 жовтня «Схеми» опублікували розслідування щодо Укрексімбанку, під час зйомок якого і сталась сутичка з керівництвом фінустанови. Воно стосується видачі $60 мільйонів кредиту бізнесмену Сергію Брюховецькому, у якого паралельно є компанія в «ДНР», куди він платить податки. Сам Мецгер же заявив, що під час перевірки бізнесмена служба безпеки банку не виявила жодних порушень. Він додав, що фінустанова готова до перевірок з цього приводу, є всі необхідні документи.

 

4 жовтня журналісти-розслідувачі програми «Схеми» заявили про напад на знімальну групу в кабінеті голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера. За їхніми словами, інцидент стався під час запису інтервʼю з Мецгером — йому не сподобалися запитання, після чого працівники банку вилучили у журналістів техніку і видалили записи.

 

Пізніше редакції програми «Схеми» вдалося відновити відеозапис інциденту. Сам Мецгер відсторонений від посади на час службового розслідування і попросив вибачення в журналістів. 11 жовтня Голосіївський районний суд Києва відправив Мецгера під нічний домашній арешт у справі про перешкоджання журналістам, охоронця відпустили під особисте зобовʼязання.

 

Як повідомляла УМ, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголосила, що не збирається покривати «безумство, продемонстроване співробітниками державного банку» під час нападу на журналістів.