Саакашвілі в буцегарні переливали кров й він потребує госпіталізації

09:59, 23.10.2021
Саакашвілі в буцегарні переливали кров й він потребує госпіталізації

Саакашвілі під час арешту на Батьківщині. (Фото: ВВС)

Екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі в п'ятницю, 22 жовтня, пізно ввечері лікарі провели процедуру переливання крові, і в суботу стан його здоров'я стабілізувався.

 

Як інформує УМ, про це повідомив особистий лікар колишнього президента - Ніколоз Кипшидзе, якого цитує Інтерфакс-Україна

«Один з параметрів аналізу крові у Саакашвілі був поганим, тому місцеві тюремні лікарі і бригада з реанімобіля допомогли зробити мені переливання, після чого стан Саакашвілі стабілізувався», -сказав, зокрема, лікар.

 

Медик вважає, що Саакашвілі необхідно госпіталізувати в міську клініку під спостереження лікарів, оскільки "криза може повторитися, а в тюремній лікарні впоратися з нею буде складно".

 

Кипшидзе розповів журналістам, що на даний момент стан здоров'я Саакашвілі "задовільний, краще, ніж було вчора".

 

Нагадаємо, що 28 червня 2018 року Міхеіла Саакашвілі заочно засудили до 6 років в'язниці в Грузії, його визнали винним у побитті депутата Валерія Гелашвілі в 2005 році. Судили Саакашвілі на тлі його закликів "розвалити" чинний на той момент уряд Бідзіна Іванішвілі.

 

У жовтні того ж року Саакашвілі звинуватили в підготовці замаху на бізнесмена в Грузії. 1 жовтня 2021 року Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії. Його затримали в Тбілісі, Саакашвілі оголосив голодування, але в Грузії кажуть, що ніколи його не помилують.

 

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна на всіх рівнях буде піднімати питання про повернення Саакашвілі.

 

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що ексрезидент Міхеїл Саакашвілі проведе у в'язниці мінімум 6 років і Україні його не збираються передавати.

 

Як повідомляла УМ, затриманий у квартирі в Тбілісі Міхеїл Саакашвілі вважає себе політв’язнем і оголосив голодування в тюрмі поблизу столиці Грузії.