«Коктейль Молотова» жбурнули в двір будинку заступника глави ОП, фото

10:43, 22.10.2021
«Коктейль Молотова» жбурнули в двір будинку заступника глави ОП, фото

Затриманий зловмисник. (Фото: сайт СБУ)

У Києві, в п'ятницю 22 жовтня, правоохоронці затримали чоловіка, який кинув в будинок заступника керівника Офісу президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції, коктейль Молотова.

 

Внаслідок події постраждалих осіб немає.

 

Як інформує УМ, про це 22 жовтня повідомили .у відділі комунікації поліції Києва  та на сайті СБУ.

 

«Сьогодні близько 4 години ранку в Дарницькому районі Києва, оперативники Нацполіції та СБУ затримали чоловіка, який кинув пляшку з легкозаймистою сумішшю у двір будинка заступника голови Офісу президента України, відповідального за напрямок європейської інтеграції, - йдеться у повідомленні.

 

Правоохоронці встановили, що фігурант - 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання родом із селища Косарі Кам’янского району Черкаскої області.

 

Громадянин розповів поліції, що він на одному з сайтів оголошень про роботу знайшов повідомлення про замовлення на підпал будинку невідомої йому особи.

 

«З його слів, адресу потерпілого та вказівки від замовника він отримував через месенджер «Телеграм».

 

Обіцяли заплатити 4 тисячі доларів після того, як інформація про напад на будинок посадовця з’явиться у ЗМІ. Мотиви замовника йому не відомі», - уточнюється у повідомленні.

 

 

Наразі кіберполіція та інші оперативна служби працюють над встановленням особи замовника злочину та його мотивів. Правова кваліфікація події – ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

 

 

Фігурант затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому.

 

Нагадаємо, що 1 червня, у ОПУ поінформували, що було запроваджено посаду заступника керівника Офісу Президента, який сфокусується на напрямі європейської та євроатлантичної інтеграції України, і що цю на той момент нову посаду обійматиме Ігор Жовква.

 

Як повідомляла УМ, СБУ ліквідувала організовану злочинну групу в Дніпропетровській області.

 

Зловмисники налагодили механізм розкрадання бюджетних коштів на ремонті військової техніки. Вигравши тендер Міноборони на 58 млн грн, зловмисники ставили вживані деталі замість нових.