Росія побила новий антирекорд смертності від коронавірусу

17:57, 21.10.2021
Росія побила новий антирекорд смертності від коронавірусу

Навіть за офіційними даними, в РФ фіксуються антирекорди по смертності від коронавірусу вже сім днів поспіль. (facebook.com/MinzdravRu)

Росія, Україна та Румунія залишаються найбільшими вогнищами коронавірусу в Європі та лідерами за смертністю від цієї хвороби.

 

У Росії 20 жовтня офіційно оголошено про смерть від наслідків коронавірусу 1028 осіб за останню добу. Це найгірший показник за весь час пандемії.

 

Московська влада ввела локдаун для літніх людей і людей з хронічними захворюваннями.

 

Президент Путін, як заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков, «поки не планує» виступати зі зверненням до народу з приводу нової хвилі Covid-19.

 

Пізніше стало відомо, що президент оголосив «неробочі дні» в країні з 30 жовтня по 7 листопада.

 

Як заявили джерела журналу «Форбс», у владі Москви вже обговорюють варіанти з вихідними з 30 жовтня по 7 листопада, коли в столиці можуть будуть закриті торгові центри, кафе і ресторани, а також заборонені масові заходи.

 

При цьому винятків не буде навіть для людей, які зробили щеплення. Обмеження не торкнуться аптек, продуктових магазинів, онлайн-торгівлі і доставки, заклади громадського харчування зможуть працювати на винос.

 

Всього, за офіційними даними, з початку пандемії в Росії Covid-19 був виявлений у більш ніж 8 млн осіб, з них померли - 226 353.

 

Раніше незалежні засоби масової інформації повідомляли про те, що офіційна статистика може бути занижена в кілька разів.

 

Навіть за офіційними даними, в країні фіксуються антирекорди по смертності від коронавірусу вже сім днів поспіль.