Зеленський пообіцяв звести Льодову арену на Черкащині, фото

17:36, 20.10.2021
Зеленський пообіцяв звести Льодову арену на Черкащині, фото

Подружжя Зеленських під час візиту у Шевченків край. (Фото Черкаської ОДА)

Сьогодні на Черкащині побував президент Володимир Зеленський. Разом з дружиною Оленою він відвідав Золотоношу та Канів.

 

У Золотоноші глава держави відкрив басейн у гімназії імені Скляренка, вартістю майже 12 мільйонів гривень, який будувався 5 років поспіль, а  в центрі Канева – відвідав сучасний культурний Шевченківський центр на 700 місць,  який зводили 36 років.

 

Цей «Шевченко HUB» включили до Національної програми «Велике будівництво» й завершили цього року. На що, відповідно до тендеру, пішло майже 62 мільйони гривень.

 

За словами голови Черкаської  обласної державної адміністрації Олександра Скічка, у культурному центрі облаштувати концертну залу і  створили активний публічний простір.

 

                                        «Шевченко HUB» у Каневі.

 

На одному з поверхів з’явилася сучасна виставкова зала та школа мистецтв на 19 аудиторій, яку діти матимуть змогу відвідувати постійно.

 

У «Шевченко HUB» також є екран та необхідне обладнання для демонстрації фільмів. Володимир та Олена Зеленські переглянули там фрагмент мультимедійної вистави «Звільнення Шевченка» режисера Євгена Степаненка, подивилися виставку вишитих рушників Наддніпрянщини ХХ – початку ХІ століття з колекції обрядових та декоративних рушників  фонду Музею українського рушника, новозбудований сквер і спортивний майданчик поблизу «Шевченко HUB».

 

 

Під час візиту у Шевченків край президент Володимир Зеленський наголосив, що  готуються документи для реставрації центру Канева, вже наступного року у цьому місті з'явиться дитяча школа зі спортивним майданчиком та басейном. 

 

Окрім цього, за словами президента, на Черкащині планують звести Льодову арену, спортивний комплекс та  реставрувати три замки  – у Корсунь-Шевченківському палац Лопухіних, у Тальному  палац графа Шувалова та палац  Даховських у селі Леськове Монастирищенського району. Також за за пару років в області відремонтують усі дороги.

 

До речі, і в Золотоноші, і в Каневі главу держави супроводжував міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський, який наразі балотується до Верховної Ради  від “Слуги народу” по 197 округу (Канівський, Черкаський та Золотоніський райони), де 31 жовтня відбудуться проміжні вибори народних депутатів.

 

Президент Володимир Зеленський заявив,  що його візит з виборами не пов’язаний.