У музеї Мадрида група протестувальників зачинилася і погрожує суїцидом

17:32, 19.10.2021
У музеї Мадрида група протестувальників зачинилася і погрожує суїцидом

Мадридський музей в якому зачинилися протестувальники. (Фото: Reuters.)

У Національному музеї Прадо у Мадриді у вівторок зачинилася група протестувальників, погрожуючи скоїти суїцид, якщо уряд не виконає їхні вимоги.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомило агенство Reuters.

 

Як зазначається, шестеро осіб, які, як вважається, вижили після масового отруєння неякісною ріпаковою олією у 1981 році, зачинилися у музеї.

 

На фотографії зсередини будівлі видно, що ці особи, одна з яких в інвалідному візку, влаштували акцію протесту у кімнаті музею, де виставляється відома картина "Меніни" Дієго Веласкеса.

 

Протестувальники заявили, що приймуть пігулки з отрутою, якщо прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес до кінця жовтня не зустрінеться з асоціацією, яка їх представляє. Також протестувальники вимагають виділення коштів для покриття медичних витрат для тих, хто вижив, після одного з найбільших у світі скандалів з харчовим отруєнням.

 

«Більше ніяких принижень і відмовлянь… Через шість годин після початку нашої присутності тут ми почнемо приймати пігулки», - йдеться у заяві, опублікованій у вівторок вранці в Твіттер-акаунті асоціації жертв отруєння.

 

Нагадаємо, що в 1981 році група бізнесменів закупила партію ріпакової олії, що призначалася для промислового використання, очистила його для надання йому більш належного кольору і продала під виглядом кулінарної рослинної олії за низькою ціною в центральних містах Іспанії.

 

Жертвами масового отруєння олією за різними оцінками могли стати до 5000 осіб. Ще 20 тисяч людей постраждали, отримавши різні невиліковні ускладнення. Ті, хто вижив, об'єдналися в організацію Seguimos Viviendo і борються за свої права і допомогу від держави.