Рада деблокувала підписання закону про олігархів, фото

15:23, 19.10.2021
Рада деблокувала підписання закону про олігархів, фото

Під час засідання. (Фото: пресслужба ВРУ)

Верховна Рада провалила голосування за 12 проєктів постанов, які блокували підписання законпроєкту про олігархів. Тепер його передадуть на підпис главі парламенту Руслану Стефанчуку, а потім — президенту Володимиру Зеленському.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня повідомили в пресслужбі ВРУ. в Телеграм.

 

Постанови відхилили на засіданні Ради у вівторок, 19 жовтня.

 

 

11 проєктів постанов зареєстрували народні депутати партії «Європейська солідарність», ще одну — два депутати від «Опозиційна платформа — За життя».

 

Попередні глава парламенту, а зараз позафракційний народний депутат Дмитро Разумков у коментарі «Цензор.Нет» заявив, якщо Стефанчук підпише закон, то це стане підставою для оскарження в Конституційному суді. Разумков вважає, що це повинен робити він, адже він очолював Верховну Раду в день ухвалення закону. Однак Стефанчук із цим не погоджується і заявляє, що ні Конституція, ні закони України таких обмежень не передбачають.

 

 

Нагадаємо, що 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про деолігархізацію. Документ встановлює низку правил для тих, хто потрапить у реєстр олігархів: вони не зможуть фінансувати партії, брати участь у приватизації та будуть зобов’язані подавати електронну декларацію. Усі чиновники повинні будуть обов’язково подавати декларацію про контакти, якщо вони матимуть спілкування з олігархом. У разі неподання такої декларації їм загрожує звільнення.