Карантин: Запорізька, Дніпропетровська, Донецька і Одеська області потрапили до червоної зони

19:24, 15.10.2021
Карантин: Запорізька, Дніпропетровська, Донецька і Одеська області потрапили до червоної зони

З 21 жовтня жителі червоної зони не зможуть їздити автобусами, поїздами і літати літаками в інші регіони (Фото з відкритих джерел)

До так званої червоної зони карантини в Україні потрапили ще чотири області - Запорізька, Дніпропетровська, Донецька і Одеська.

 

Карантин у цих регіонах посилять вже 18 жовтня - там діятимуть суворі обмеження, а також вимоги щодо вакцинації.

 

Як повідомляє Україна молода, таке рішення прийняла держкомісія з питань ТЕБ ​​таНС.

 

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов зазначив у п'ятницю, що у чотирьох областях будуть введені обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки.

 

Зокрема, забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Не можна також проводити масові заходи. Обмеження не поширюється на заклади, де 100% працівників і відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу.

 

Навчальні заклади, де вакциновані менш як 100% персоналу, не можуть працювати в очному форматі, тому мають перейти на дистанційне навчання. Однак вимога не стосується дитсадків і 1-4 класів.

 

Також з 21 жовтня жителі червоної зони не зможуть їздити автобусами, поїздами і літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від коронавірусу.

 

Нагадаємо, що раніше Херсонська область перейшла в червону зону. У помаранчевій карантинній зоні перебувають 17 областей. Ще шість регіонів та Київ - поки що в жовтій.