Росія «віддячила» Поклонській і відправила її послом у Кабо-Верде

13:24, 13.10.2021
Росія «віддячила» Поклонській і відправила її послом у Кабо-Верде

Поклонська божиться, що задоволена призначенням й дякує за указ Путлеру.

Президент Росії Володимир Путін призначив колишню самопроголошену прокурорку Криму і ексдепутата Держдуми Наталію Поклонську послом Росії в африканській республіці Кабо-Верде.

 

Як інформує УМ, відповідний указ Путіна зявився 13 жовтня на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

 

«Я дуже рада призначенню і такому рішенню нашого президента. Для мене це призначення є довгоочікуваним, є великою честю і відповідальністю перед країною.

 

Наразі в планах дістатися до країни перебування, там роздивитися, познайомитися», - прокоментувала «заслання» «щаслива»  Поклонська.

 

Поклонська розповіла, що хотіла працювати дипломатом, для чого «навчалася в Дипакадемії, написала магістерську дисертацію, пройшла стажування в Міністерстві закордонних справ».

 

Вона додала, що їй подобається ця робота, і що вона обіцяє "гідно виконувати свій обов'язок і представляти свою країну в прекрасній державі Кабо-Верде".

 

 

На питання, чи не вважає вона це призначення засланням, Поклонська заявила, що добивалася цього призначення, і для неї це «велика радість, честь і гордість».

 

Зауважимо, що Республіка Кабо-Верде – невелика держава в Західній Африці, розташована в Атлантичному океані на Островах Зеленого Мису.

 

Колишня колонія Португалії, яка отримала незалежність в 70-х роках минулого століття.

 

Острови Зеленого Мису – це архіпелаг з 18 островів. Станом на 2020 рік населення держави складало 560 тисяч осіб.

 

Дипломатичні відносини між Росією і Кабо-Верде встановлені з 1975 р (з СРСР). У 2019 році Росія і Кабо-Верде підписали угоду про безвізовий режим.

 

Нагадаємо, що раніше росЗМІ повідомляли, що Поклонську через її не цілком системну поведінку і екстравагантні заяви не хотіли бачити в Думі наступного скликання ні адміністрація президента, ні «Єдина Росія», ні керівництво Криму, від якого вона обрана.

 

Зазначалося, що з депутатом консультувалися щодо її подальшого працевлаштування, і робота на дипломатичній ниві була побажанням самої Поклонської.