За застосування хімзброї ЄС продовжив санкції проти РФ і Сирії

12:51, 11.10.2021
За застосування хімзброї ЄС продовжив санкції проти РФ і Сирії

Застосування хімзброї - антигуманне й суперечить усім міжнародним договорам.

Рада ЄС в понеділок, 11 жовтня, вирішила продовжити обмежувальні заходи проти розповсюдження та використання хімічної зброї ще на рік.

 

Як інформує УМ, про це 11 жовтня повідомили в пресслужбі Ради ЄС.

 

У Радії ЄС нагадали, що нинішній режим санкцій був вперше введений у 2018 році для фізичних та юридичних осіб, які безпосередньо відповідають за розробку та використання хімічної зброї, а також тих, що надають фінансову, технічну або матеріальну підтримку.

 

Обмежувальні заходи, які спрямовані на даний момент на 15 осіб та 2 суб’єкти господарювання, включають заборону на в’їзд до ЄС та заморожування активів для фізичних осіб та заморожування активів юридичних осіб. Крім того, фізичним та юридичним особам ЄС заборонено надавати кошти переліченим.

 

У списку, зокрема, Центр наукових студій та досліджень у Дамаску, який є ключовим у розробці хімзброї у Сирії, а також російський Державний науково-дослідницький інститут органічної хімії і технології, який стоїть за розробкою нервового агента "Новічок". Також у санкційному списку 5 фізичних осіб з Сирії та 10 – з Росії.

 

Режим санкцій має на меті сприяти зусиллям Євросоюзу протидіяти розповсюдженню та використанню хімічної зброї та підтримувати Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення та використання хімічної зброї та її знищення.