В Італії вакцинували 80% населення від 12 років

17:30, 10.10.2021
В Італії вакцинували 80% населення від 12 років

Повний цикл вакцинації завершили понад 43,2 млн італійців. (Фото Reuters)

Італія повністю вакцинувала від коронавірусу 80% населення у віці старше 12 років.

 

Тим самим уряд Італії досяг свої мети щодо щеплень у 2021 році: саме цей рівень вакцинації населення називають «пороговим рівнем безпеки».

 

Як передає Україна молода, про це пишуть італійські ЗМІ в неділю.

 

Згідно з офіційними даними уряду, станом на 10 жовтня 43 229 551 громадян від 12 років завершили цикл вакцинації (населення країни складає приблизно 60 мільйонів людей).

 

Показник у 80% встановив у березні спеціальний уповноважений з надзвичайних ситуацій з COVID-19 генерал армії Франческо Паоло Фігліуоло.

 

Колишній директор Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) Гвідо Расі і чинний радник Фігліуоло, казали, що це «не просто символічний поріг»: «Це рівень, який, як показують розрахунки, корелює зі значним скороченням циркуляції вірусу і різким скороченням госпіталізацій».

 

Расі додав, що скорочення кількості госпіталізацій має важливе значення для відновлення економіки Італії і допомагає національній системі охорони здоровʼяпереорієнтуватиувагунамедичніпослуги, якінеповʼязаніізкоронавірусом.

 

З початку літа кількість госпіталізацій із коронавірусом в Італії неухильно скорочується, інформує Reuters.

 

З моменту спалаху епідемії в лютому 2020 року в Італії зареєстровано 131 274 смерті, що є другим за величиною числом жертв в Європі після Британії і девʼятимзавеличиноювсвіті.

 

Насьогоднішнійденьвкраїнізареєстровано4,7 мільйонавипадківкоронавірусу.