Очільник збірної України Петраков після перемоги над Фінляндією «живе наступною грою»

09:20, 10.10.2021
Очільник збірної України Петраков після перемоги над Фінляндією «живе наступною грою»

Виконувач обов’язків головного тренера збірної України Олександр Петраков (Фото: uaf.ua)

Виконувач обов’язків головного тренера збірної України Олександр Петраков після перемоги підопічних над Фінляндією вже готується до наступної гри з Боснією і Герцеговиною.

 

Як інформує Україна молода, про це Петраков розповів, відповідаючи на питання журналістів, під час прес-конференції після матчу з командою Фінляндії в ніч на неділю.

 

«Дуже важка гра. Стан у мене був важкий, зараз трохи легше. Про рахунок я не думав, адже в останніх матчах нам забивали на останніх хвилинах. Сьогодні арбітр додав шість хвилин, вони так довго тягнулися. Я думав: «Боже, коли ж це закінчиться?» Що стосується рахунку, то найголовніше — три очки», - розповів тренер про власні емоції під час гри з фінами, передає Українська асоціація футболу.

 

За його словами, готуючись до матчу тренерський штаб переглянув багато матчів команди Фінляндії.

 

«Дивилися, як фіни грали на виїзді проти Франції. Вони й там пресингували на самому початку зустрічі. Ми все розбирали й знали. Ми провели з хлопцями дуже багато теоретичних занять, тож несподіванкою для мене це не було»,- сказав він.

 

Відповідаючи на питання про те, над якими помилками буде працювати надалі, пан Петраков наголосив:

 

«Давайте спочатку зіграємо з Боснією і Герцеговиною. Я живу наступною грою. Після неї буду думати, що робити й як жити далі».

 

У свою чергу головний тренер збірної Фінляндії Маркку Канерва поділився своїми думками з приводу матчу відбору ЧС-2022 проти команди України:

 

«Україна діяла дуже активно. Нам було важко пробитися крізь її оборону, але іноді в нас це виходило. Ми намагалися будувати свої дії на контратаках, тільки так нам вдавалося позбавити суперника контролю.

 

Звісно, ми не очікували, що пропустимо настільки швидко. Ярмоленко все зробив класно. Так, помилки трапляються, їх варто аналізувати й уникати в майбутньому».

 

Як повідомляла «УМ», в Гельсінкі Україна перемогла Фінляндію (2:1) і зберегла другу позицію у відборі.

 

Це перша перемога у кваліфікації чемпіонату світу-2022, інші п’ять матчів завершилися нічиєю.