МОЗ України вимагає відсторонити 15 головних лікарів через підробку сертифікатів вакцинації

17:56, 01.10.2021
МОЗ України вимагає відсторонити 15 головних лікарів через підробку сертифікатів вакцинації

В багатьох лікарнях проводять розслідування фальсифікацій. (Фото МОЗ України)

Міністерство охорони здоров’я направило офіційні листи власникам 15 закладів охорони здоров’я, де лікарі, ймовірно є причетними до підробки документів про вакцинацію.

 

Доки триває розслідування цих фактів, керівники лікарень мають бути відсторонені, вважають у міністерстві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє МОЗ у п’ятницю.

 

Зокрема, керівництво відомства пропонує наступний варіант: якщо слідство встановить, що головний лікар закладу непричетний до махінацій, його відновлять на посаді.

 

У разі ж повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між закладом та Національною службою здоров’я.

 

Відтак територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

 

У міністерстві нагадали, що з початку року було відкрито понад 350 кримінальних проваджень за фактом підробки документів, що посвідчують вакцинацію від COVID-19.

 

Нагадаємо, 22 вересня Кабінет міністрів підтримав проєкт закону, який передбачає великі штрафи і в'язницю за підроблення ковідної документації.

 

Вже 27 вересня МОЗ закликав місцеву владу відстороняти від роботи керівників медустанов, де зафіксують підробку документів про вакцинацію проти COVID-19 або результатів аналізів.

 

Як повідомляла "УМ", корумповані ділки від медицини розгорнули торгівлю підробленими СОVІD-документами: негативними ПЛР-тестами та сертифікатами про повний цикл вакцинації.