На Дунаї розпочато активну фазу щорічних маневрів «Riverine-2021» (ФОТО)

16:59, 30.09.2021
На Дунаї розпочато активну фазу щорічних маневрів «Riverine-2021» (ФОТО)

На Дунаї стартувала активна фаза навчань «Riverine-2021». (Фото: сайт ДПСУ)

На Дунаї розпочалась активна фаза навчань «Riverine-2021», програма яких включає маневрування великого строю майже півтора десятка одиниць корабельно-катерного складу України та Румунії.

 

У них бере участь й Ізмаїльський загін Морської охорони Державної прикордонної служби.

 

Як інформує УМ, про це 30 вересня повідомили в пресслужбі ДПСУ на своєму сайті.

 

 

Як зазначається, важливою умовою навчань є збереження цивільної навігації. Тож і контроль цивільного судноплавства, і відпрацювання інших тренувальних елементів відбувається в максимально реалістичних умовах.

 

Навчання включають маневри у строях та ордерах, протиповітряну оборону корабля в специфічних умовах річкової навігації, забезпечення безпеки цивільного судноплавства тощо. Водночас елементи тренувань передбачають безконтактні завдання у режимі карантинних обмежень.

 

 

ДПСУ на навчаннях представляють кораблі морської охорони «Ніжин» та «Ізмаїл», а також малий швидкісний маневрений катер проєкту UMS-1000.

 

Спільно з прикордонною поліцією Румунії Морська охорона Держприкордонслужби відпрацює елемент пошуку та рятування людини за бортом. Плануються також підходи оглядових груп до умовних суден порушників, взаємодія у перекритті небезпечного для плавання району під час тралення ділянки, де ймовірне виявлення підводних вибухонебезпечних предметів, знищення витраленої міни, а також висадка десанту з катера й гелікоптера.

 

 

Нагадаємо, що 28 вересня у місті Тульча (Румунія) стартували українсько-румунські військово-морські навчання "Riverine–2021".