Навчання «RescueDaysUkraine2021»: понад 200 рятувальників тренуються ліквідовувати наслідки ДТП (ФОТО)

15:26, 30.09.2021
Навчання «RescueDaysUkraine2021»: понад 200 рятувальників тренуються ліквідовувати наслідки ДТП (ФОТО)

Під час навчань. (Фото: Департамент комунікації МВС України)

На Рівненщині 30 вересня стартували масштабні дводенні тренування  фахівців аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС до виконання завдань за призначенням під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод «RescueDaysUkraine2021».

 

Як інформує УМ, про це 30 вересня повідомили на порталі МВС.

 

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що ДСНС, яка входить у структуру МВС, виходить на новий рівень підготовки спеціалістів.

 

 

«Щорічно на дорогах гине понад три тисячі осіб. Саме тому, ключову увагу керівництво МВС зосереджує на посиленні спроможності наших підрозділів  врятувати життя. Щоб удосконалити навички наших служб, сьогодні і завтра на базі у Рівному пройдуть навчання порядку дій аварійно-рятувальних формувань ДСНС під час ліквідації наслідків ДТП різного характеру. Сьогодні на навчання зібралося понад 200 фахівців. І не лише з України. Ми виходимо на новий рівень»,  - сказав перший заступник міністра.

 

Голова ДСНС України Микола Чечоткін наголосив, що тренування проходять за участі міжнародних експертів.

 

 

«Міжнародні фахівці навчатимуть наших працівників, а ті передаватимуть досвід іншим рятувальникам ДСНС. Ми постійно удосконалюємося. Сьогодні зібралися рятувальники зі всіх куточків України, щоб підвищити фаховий рівень, оперувати новими методиками і алгоритмами порятунку людей під час дорожньо-транспортних подій. ДСНС укомплектована майже 150 спеціальними аварійно-рятувальними машинами, які мають все необхідне обладнання для того, щоб виїжджати на допомогу людям. У нас багато завдань, є над чим працювати і є куди розвиватися», - сказав він.

 

Сьогодні надзвичайники відпрацьовують транспортування постраждалого з важкодоступної місцевості за допомогою всюдиходу Богун; ліквідацію наслідків ДТП у випадку, коли автомобіль в'їхав у будівлю; ДТП на залізничному переїзді, а також ДТП з витоком хімічно-небезпечної речовини. Крім того, вогнеборці тренуються ліквідовувати  наслідки ДТП з подальшою пожежою на території АЗС та інші сценарії надзвичайних подій.

 

 

Загалом, упродовж 30 вересня та 1 жовтня за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання фірми-виробника Weber-Hydraulik GmbH учасниками буде розібрано, розрізано та спалено 108 легкових автомобілів одразу на декількох навчальних місцях.