Кличко звільнив керівника «Інституту Генплану» через затягування

14:21, 30.09.2021
Кличко звільнив керівника «Інституту Генплану» через затягування

Під час доленосного засідання. (Фото; сайт Офіційний портал Києва)

Міський голова Києва Віталій Кличко на засіданні колегії Київської міської державної адміністрації звільнив керівника КО "Інститут Генплану м. Києва" Сергія Броневицького через затягування подачі проєкту Генерального плану столиці на обговорення громадськості та розгляд Київрадою.

 

Як інформує УМ, про це 30 вересня повідомили на офіційному порталі Києва.

 

«Сергій Петрович, я вже не вперше чую про якісь проблеми, зобов’язання. Я пам’ятаю, як у 2019 році ви публічно обіцяли якнайшвидшу підготовку проекту Генерального плану до громадських слухань і обговорення. Ми тоді презентували основні положення документу на міжнародній конференції.

 

Минулого року були поважні причини: локдаун, карантин. Уже завершується 2021 рік. І знову чуємо обіцянки, що ось-ось проект Генплану буде презентований. І ніхто не згадує прізвища Броневицького! Згадують прізвище Кличка. "Коли Кличко представить Генеральний план?!".

 

Тому, нічого особистого, ми говоримо про результати роботи: я ухвалив рішення звільнити Вас з посади.

 

Доручаю головному архітектору Києва Олександру Свистунову та заступнику голови КМДА Петру Оленичу забезпечити оперативну і ефективну роботу з підготовки проекту Генерального плану. І найближчим часом ми повинні розпочати громадські слухання та нарешті схвалити Генплан», - сказав на засіданні Кличко.

 

Також, Кличко зазначив, що на сьогодні фахівці завершують актуалізацію проєкту Генерального плану міста Києва.

 

За його словами, розділ, що стосується збереження та охорони історико-культурної спадщини (історико-архітектурний опорний план) погоджений Міністерством культури.

 

Зауважимо, що матеріали проєкту Генплану направлені до Міністерства розвитку громад та територій України.

 

Розпочато роботи з урегулювання питань щодо територій спільних інтересів із органами місцевого самоврядування, які представляють інтереси суміжних територіальних громад, додав Кличко.

 

«Кияни вже зачекалися на схвалення цього важливого для розвитку міста документу. Але запевню: це буде зроблено тільки після громадських слухань та врахування думки громадськості», – сказав мер. 

 

«Ми повинні ухвалити Генплан в інтересах міста та його мешканців, а не в інтересах забудовників. Генеральний план створюється не на рік чи два. Це – глобальне бачення реалізації основних напрямів стратегії розвитку міста. Проект того, яким ми бачимо в подальшому розвиток Києва», – додав Кличко.

 

За твердженням київської влади, у проєкті Генплану столиці передбачається припинення хаотичної забудови столиці, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови.

 

Також нібито передбачається будівництво станцій метрополітену на Виноградар та запуск метро на Троєщину, зведення вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв’язок – поблизу станцій метро та на в’їздах до міста.