СБУ провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з РФ

15:26, 17.09.2021
СБУ провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з РФ

Під час масштабних навчань СБУ по нейтралізації ворожих диверсійних груп. (Фото: сайт СБУ)

Служба безпека України провела масштабні навчання з нейтралізації ворожих диверсійних груп поблизу північного кордону з Російською Федерацією.

 

Як інформує УМ, про це 17 вересня повідомили у пресслужбі СБУ на своєму сайті.

 

«СБУ провела масштабні тактико-спеціальні навчання у Чернігівській та Сумській областях. У заходах було задіяно понад 1,5 тис. осіб і більше 100 одиниць техніки, в тому числі безпілотні літальні апарати», - ідеться в повідомленні.

 

За легендою тренувань на територію Чернігівської та Сумської областей проникла умовна диверсійно-розвідувальна група. Вона планувала завдати державі значних економічних збитків і дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в прикордонних районах України.

 

 

На виконання свого завдання «зловмисники» намагалися вчинити «диверсії» на декількох оборонних і промислових об’єктах.

 

Для викриття і знешкодження умовної ДРГ учасники навчань провели комплекс оперативно-розшукових, контррозвідувальних та фільтраційних заходів.

 

«У заключній фазі тренувань спецпризначенці провели успішну операцію із нейтралізації «диверсантів» у районі прикордонного пункту пропуску. Під час затримання «зловмисники» чинили збройний супротив», - ідеться в повідомленні.

 

У заходах брали участь підрозділи СБУ, Держприкордонслужби, Збройних сил України, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції, а також представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

 

Головною метою навчань стало підвищення рівня безпеки у прикордонних регіонах України. Крім того, учасники тренувань відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії для ефективної протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

 

Після завершення заходів їх організатори проаналізували рівень виконання поставлених завдань. Також було визначено напрями подальшого вдосконалення порядку дій для запобігання і нейтралізації загроз державній безпеці України.

 

Нагадаємо, що 13 вересня Служба безпеки України провела антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь.