Єврокомісія виділяє Україні другий транш макрофінансової допомоги

10:27, 15.09.2021
Єврокомісія виділяє Україні другий транш макрофінансової допомоги

Єврокомісія учергове пішла назустріч Україні.

Президент України Володимир Зеленський привітав рішення Європейської комісії щодо виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.

 

Як інформує УМ, про це 15 вересня президент написав у Твіттері

 

«Вітаю рішення Європейської Комісії про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі €600 млн. Вдячний ЄС, голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, віцепрезиденту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу за позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ. Це свідчення солідарності України та ЄС у подоланні викликів і боротьбі з COVID-19», - зазначив Зеленський.

 

Нагадаємо, що в квітні минулого року Європейська комісія ухвалила рішення про надання Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для зниження навантаження на бюджет у зв’язку із кризою, що була спричинена пандемією COVID-19.

 

У грудні 2020 року Україна отримала перший транш такої допомоги в обсязі 600 мільйонів євро, що було оцінено урядом України як важливий сигнал на підтримку її євроінтеграційного курсу.

 

Отримання Україною другого траншу цієї макрофінансової допомоги обумовлено, зокрема, успішним співробітництвом між Україною і МВФ, а також проведенням ключових реформ у верховенстві права та боротьбі з корупцією, в адміністративному управлінні та в управлінні державними фінансами, у покращенні бізнес-клімату та у секторальних реформах.