В Умані горів гуртожиток: сім бригад екстренки надавали допомогу постраждалим

22:27, 07.09.2021
В Умані горів гуртожиток: сім бригад екстренки надавали допомогу постраждалим

Пожежа сталася у гуртожитку Уманського національного університету садівництва на вулиці Юрія Глібка у вівторок ввечері близько 19.00.

 

«Загорання сталося на першому поверсі чотириповерхової будівлі, було сильне задимлення. Туди примчали 7 бригад екстренки. До медиків за допомогою зверталось багато студентів», – розповідає «УМ» Ірина Назарок з Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги.

 

За її словами, здебільшого у студентів вишу була стресова реакція, садна та порізи – хтось не міг вибратись з верхніх поверхів, хтось розбивав скло, щоб допомогти друзям. Більшість пацієнтів від госпіталізації відмовились.

 

 

«До Уманської міської лікарні медики швидкої доправили шістьох осіб віком від 17-ти до 22-х років. У пацієнтів було отруєння чадним газом, гостра стресова реакція, колоті або рвані рани та садна. Одна дівчина отримала опік верхніх дихальних шляхів, ще один хлопець – опік стопи. На місці події продовжують чергувати медики», – розповідає пані Ірина.

 

Як зазначають в головному управлінні ДСНС в Черкаській області, загалом було евакуйовано 20 людей. Пожежу у гуртожитку гасили 28 надзвичайників та сім одиниць техніки.

 

Про причину пожежі у гуртожитку поки не повідомляється.