Терориста з Чехії засудили до 20 років ув’язнення за злочини на Донбасі

16:59, 07.09.2021
Терориста з Чехії засудили до 20 років ув’язнення за злочини на Донбасі

Сумнозвісний чеський бойовик "Бегемот"(праворуч) - засуджений заочно на 20 років буцегарні.

Міський суд Праги засудив заочно до 20 років позбавлення волі Їржі Урбанека на прізвисько «Бегемот». Бойовика, який воював на Донбасі, визнали винним у членстві в терористичній групі та здійсненні теракту.

 

Як інформує УМ, про це 7 вересня повідомило IDNES.

 

Слідство встановило, що Урбанек поїхав воювати на Донбас у 2015 році та брав участь в операціях терористів щонайменш до січня 2018 року під Мар’їнкою, Красногорівкою і Спартаком. Урбанека судили заочно, він не контактував зі своїм адвокатом.

 

Додамо, що нещодавно суд Казахстану дав 4,5 роки в’язниці громадянину країни, який воював на Донбасі.

 

А в липні 2019 суд Німеччини визнав винним громадянина країни в участі у війні на Донбасі. Йому дали умовний термін, бо не змогли довести, що він безпосередньо воював.

 

У ході аналогічної справи у Німеччині був також засуджений племінник російського пропагандиста Дмитра Кисельова, який воював на стороні терористів в ОРДЛО. Прокуратура також не змогла довести його участь в бойових діях, і суд засудив Сергія Кисельова до 2 років і три місяців в’язниці за «підготовку акту насильства, який представляє загрозу державній безпеці України, і порушення закону про контроль за зброєю».

 

Раніше громадянин Великобританії був засуджений за війну на боці «ЛДНР».