СБУ затримала псевдомінера, який повідомляв про вибухи на ЧАЕС

16:59, 06.09.2021
СБУ затримала псевдомінера, який повідомляв про вибухи на ЧАЕС

Горе-"мінер" за свої "жарти" має всі шанси отримати чималенький термін ув'язнення. (Фото: ГУ СБ України у м. Києві та Київській області)

Служба безпеки України затримала мешканця Київщини, який неодноразово анонімно «мінував» Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС».

 

Як інформує УМ, про це 6 вересня повідомили у ГУ СБ України у м. Києві та Київській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Оперативники спецслужби задокументували, що наприкінці липня цього року зловмисник відправив на електронну адресу держпідприємства повідомлення про мінування та вибух атомної електростанції.

 

Правоохоронці з'ясували, що саме цей чоловік раніше неодноразово повідомляв про мінування ЧАЕС та інших об’єктів критичної інфраструктури, які знаходяться в Чорнобильській зоні відчуження та зоні обов’язкового відселення. Вказані підприємства спеціалізуються на поводженні з радіоактивними відходами

 

.

 

Правоохоронці затримали зловмисника за місцем його проживання у м. Славутич Вишгородського району Київської області.

 

У результаті проведеного обшуку у помешканні фігуранта оперативники вилучили  23 жорсткі комп’ютерні диски, планшет, ноутбук, флешнакопичувачі, 2 мобільних телефони, які зловмисник ймовірно використовував у протиправних діях.

 

Наразі вирішується питання щодо призначення експертиз та повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

 

 

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Вишгородського районного управління поліції ГУ НП в Київській області під процесуальним керівництвом Іванківської міжрайонної прокуратури Київської області.