«Молода гвардія» на Одещині: кількість інфікованих коронавірусом зросла до 65 осіб

10:29, 19.08.2021
«Молода гвардія» на Одещині: кількість інфікованих коронавірусом зросла до 65 осіб

У центрі "Молода гвардія" відпочивають близько 1200 дітей. (Фото з ФБ-сторінки ДЦ "Молода гвардія")

Кількість інфікованих коронавірусом зросла до 65 осіб у дитячому центрі «Молода гвардія» на Одещині протягом останньої доби.

 

Зокрема, лише протягом 18 серпня виявили ще п’ятьох хворих на COVID-19.

 

Як передає УМ, про це повідомляє пресслужба МОЗ у четвер.

 

У МОЗ додають, що перебіг хвороби у 60-ти хворих (яких виявили раніше) – середньої тяжкості, ситуація в центрі "Молода гвардія" під контролем.

 

Таким чином кількість інфікованих зросла до 65 осіб.

 

"У дитячому центрі "Молода гвардія" лікарі продовжують спостереження за особами, що перебували в контакті з хворими на COVID-19, виявленими раніше. За останню добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання серед дітей дружини «Зоряна». Перебіг хвороби в них середньої тяжкості: температура 37,0 — 37,5, нежить, головний біль, біль у горлі. Діти перебувають на ізоляції в медично-санітарній частині дитячого центру", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що станом на 17:00 18 серпня в дитячому центрі було зареєстовано 60 випадків інфікування коронавірусною хворобою (50 дітей, 10 вожатих).

 

Вісім дітей госпіталізовані до міської дитячої лікарні № 3, яка спеціалізується на допомозі пацієнтам з COVID-19, має все необхідне обладнання та фахівців.

 

За словами заступника міністра охорони здоров’я - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, ситуація під контролем:

 

"Робимо все належне для таких випадків. Передусім — спостерігаємо за лікуванням і станом інфікованих, ідентифікували і здійснюємо моніторинг контактних осіб. Наступне наше завдання — вивезти здорових дітей з центру і безпечно доправити їх додому".

 

У департаменті охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації відбулося засідання оперативного штабу, на якому обговорювали відкриття в дружині "Зоряна" додаткових ліжок для госпіталізації дітей.

 

У центрі "Молода гвардія" відпочивають близько 1200 дітей.

 

Як повідомляла “УМ», 17 серпня в результаті скринінгу було виявлено коронавірус у 38-ми дітей та трьох педагогів-організаторів табору «Зоряний».

 

Четверо дітей було госпіталізовано у ДКЛ №3 м. Одеси для спостереження та лікування. 34 дитини та педагоги-організатори перебувають в окремих боксах медичної частини ДП «Молода гвардія» під наглядом медичного персоналу, вживаються необхідні протиепідемічні заходи.