На Луганщині від ворожих обстрілів продовжують страждати мирні жителі: поранено жінку

13:56, 18.08.2021
На Луганщині від ворожих обстрілів продовжують страждати мирні жителі: поранено жінку

Російським окупантам байдуже по кому стріляти - українським військовим чи цивільним.

Населені пункти Луганщини поблизу лінії розмежування зазнали ще п’ятьох тривалих обстрілів упродовж минулої доби, внаслідок яких у Золотому-4 поранено жінку.

 

Як інформує УМ, про це 18 серпня у пресслужбі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації повідомив її голова Сергій Гайдай.

 

«Ворог продовжує підступно обстрілювати підконтрольні українській владі території. Останнім часом все частіше страждають мирні жителі та їх помешкання. 17 серпня російсько-окупаційні війська поранили жінку із Золотого-4, яка потрапила до лікарні. Навіть не уявляю, як в такій небезпеці через два тижні нашим дітям йти до школи?! В яких умовах небезпеки їм доведеться навчатися?» – наголосив Гайдай.

 

Він повідомив, що вчора ввечері зі сторони Золотого-5, яке розташоване на непідконтрольній території, здійснені обстріли позицій ВСУ та населених пунктів з мінометів та протитанкових гранатометів.

 

Унаслідок цього жителька Золотого-4 1973 року народження, яка проживає на вул. Перша Вільна, отримала мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, лівої стопи.

 

Її госпіталізували до лікарні в Лисичанську.

 

Також вогнепальне поранення отримав наш військовослужбовець внаслідок обстрілу позицій ЗСУ в Причепилівці, якого госпіталізували до шпиталю в Сєвєродонецьку.

 

«Постраждалі отримали усю необхідну медичну допомогу. Проте ми не знаємо, чого очікувати навіть сьогодні. І якщо наші збройні сили готові дати ворогу опір, то навіть не уявляю, якій небезпеці піддаються жителі населених пунктів Луганщини: щохвилини жити з думками про безпеку рідних, про те, що можна за лічені секунди втратити помешкання та опинитися на вулиці. Навряд чи над цим замислюються представники незаконних збройних формувань, що цілять в мирні домівки», – акцентував очільник області Гайдай.

 

Загалом на Луганщині упродовж 17 серпня зафіксовано п‘ять обстрілів з боку незаконних збройних формувань.

 

Як повідомляла "УМ", старший солдат 28-ї бригади Артем Мазур загинув від кулі ворожого снайпера в районі відповідальності ОТУ «Схід» у понеділок.