Артем Мазур з Кіровоградщини загинув від кулі снайпера

18:22, 17.08.2021
Артем Мазур з Кіровоградщини загинув від кулі снайпера

Старший солдат 28-ї бригади Артем Мазур. (Фото 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу)

Старший солдат 28-ї бригади Артем Мазур загинув від кулі ворожого снайпера в районі відповідальності ОТУ «Схід» у понеділок.

 

Захиснику України було 26 років, він уродженець Кіровоградщини.

 

Був єдиною дитиною у сім’ї, одружився лише три місяці тому…

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила Приютівська селищна рада Олександрійського району Кіровоградщини у вівторок.

 

«16 серпня в зоні проведення Операції Об'єднаних сил від кулі снайпера загинув старший солдат, заступник командира бойової машини, навідник, оператор 1 механізованого відділення 3 механізованого батальйону – Мазур Артем Львович, 28.03.1995 р.н.  Військовий родом із села Веселе, був призваний Олександрійським РВК у лютому 2017 року», - написали односельці захисника України.

 

У загиблого залишилась дружина та мати.

 

Бойові побратими також підтвердили втрату.

 

«Війна триває… Вчора внаслідок обстрілу НЗФ російської федерації, під час несення бойового чергування на взводному опорному пункті о 21.35 ворожа куля обірвала життя старшого солдата Артема Мазура 1995 року народження. Йому було лише 26 років. Дома залишилась мати та дружина. Висловлюємо щирі співчуття родині Артема та помстимося за кожного нашого воїна, які ціною власного життя оберігають мирне небо для кожного українця. Спочивай із миром, Артеме…», –  наголосили у 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ імені Лицарів Зимового Походу

 

 

Староста села Веселе Олександр Кива в коментарі “Суспільному” розповів, що боєць був єдиною дитиною у матері, має ще зведених брата та сестру. Брат теж служить в зоні операції Об’єднаних сил.

 

«Артем навчався у місцевій школі, закінчив професійно-технічне училище. Тоді підписав контракт і пішов служити у збройні війська. Три місяці тому одружився. Вони були прописані у нашому селі, але дружина живе та працює у Пантаївці», – розповів староста.

 

17 серпня тіло військового мають привезти в Кіровоградську область. Похорон відбудеться 18 серпня.

 

Зауважимо, що Артем Мазур – третя бойова втрата української армії у серпні.

 

Як повідомляла «УМ», 7 серпня під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка.

 

10 серпня помер у шпиталі від поранень внаслідок обстрілу старший солдат Олексій Кайданович.