Олімпіада: Олена Старикова виборола срібло у спринті

07:27, 08.08.2021
Олімпіада: Олена Старикова виборола срібло у спринті

Олена Старікова здобуває срібло в індивідуальному спринті і приносить Україні 19-ту нагороду. (Фото НОК України)

Українська велосипедистка Олена Старикова виборола срібну медаль в спринті на літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо в неділю.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на НОК України.

 

«Маємо приємні новини з олімпійського велотреку Ідзу. Олена Старікова здобуває срібло в індивідуальному спринті і приносить Україні 19-ту нагороду Ігор XXXII Олімпіади у Токіо», - радіють у Національному олімпійському комітеті.

 

Зазначається, що учениця Євгена Болібруха зуміла у півфіналі впоратися з триразовою чемпіонкою світу і бронзовою медалісткою Лондона-2012 Лі Хвейші з Гонконгу, проте у зустрічі за золото поступилася у двох заїздах світовій рекордсменці Келсі Мітчелл з Канади.

 

Тож у підсумку фіналу Старікова виборола «срібло», а Мітчелл стала  олімпійською чемпіонкою.   

 

Наразі в активі України на літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо 19 медалей – 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових.

 

Як повідомляла «УМ», президент Федерації боксу України Володимир Продивус жорстко розкритикував суддівство у вирішальному фінальному поєдинку на Олімпіаді у Токіо, в якому суддя зупинив бій і оголосив про поразку українського боксера Олександра Хижняка попри те, що останній швидко встав на ноги.

 

Міністерство молоді і спорту оприлюднило розміри призових виплат, які отримають українські спортсмени, які вибороли медалі на Олімпіаді у Токіо. Зокрема, українські призери отримають від 55 до 125 тисяч доларів.