Олімпіада: Анжеліка Терлюга виборола срібло з карате, фото

16:03, 05.08.2021
Олімпіада: Анжеліка Терлюга виборола срібло з карате, фото

Анжеліка Терлюга проявила справжній бійцівський характер, боролася до останньої секунди. (Фото НОК України)

Українська каратистка Анжеліка Терлюга у запеклій боротьбі здобула срібну медаль Олімпійських ігор у Токіо у ваговій категорії до 55 кг в четвер.

 

У фіналі змагань вона поступилась болгарській спортсменці Івет Горановій.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на НОК України.

 

Це перша медаль України у цьому виді спорту на Олімпійських іграх і третя срібна медаль українців у Токіо.

 

«Анжеліка Терлюга здобуває срібло у жіночому куміте до 55 кг і виборює історичну нагороду не лише для України, адже змагання з карате цього року дебютували у програмі Олімпійських ігор!», - радіють у НОК України.

 

 

У напруженому півфіналі Анжеліка проявила справжній бійцівський характер, боролася до останньої секунди та перемогла представницю китайського Тайбею Вень Цзу-Юнь (4:4).

 

Проте у вирішальному поєдинку переконливішою все ж була суперниця з Болгарії Івет Горанова (4:1).

 

Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка привітав Анжеліку Терлюгу, її наставників та Українську федерацію карате зі срібним олімпійським здобутком та побажав подальших перемог.

 

 

Як повідомляла «УМ»,  Україна завоювала першу золоту медаль - нардеп Жан Беленюк став Олімпійським чемпіоном у греко-римській боротьбі у категорії до 87 кг. А українець Парвіз Насібов здобув срібло з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кілограмів.

 

Тоді як українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук здобули бронзову медаль у артистичному плаванні – це перша олімпійська нагорода України за всю історію в цьому виді спорту.

 

А борчиня Ірина Коляденко здобула бронзову медаль у вільній боротьбі на Олімпійських іграх-2020 в Токіо