У США звинувачують моряка у підпалі корабля USS Bonhomme Richard

12:17, 30.07.2021
У США звинувачують моряка у підпалі корабля USS Bonhomme Richard

Корабель USS Bonhomme Richard вирішили утилізувати після пожежі. (Фото Reuters)

Військово-морські сили США висунули офіційні звинувачення моряку через сильну пожежу на борту військового корабля USS Bonhomme Richard, який стався у липні 2020 року.

 

Тоді на базі ВМС загорівся десантний корабель, на ньому пролунало кілька вибухів.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє BBC.

 

Прізвище моряка не розголошується, але відомо, що тоді він був членом  екіпажу Bonhomme Richard. Нині його звинуватили у підпалі.

 

Відомо, що внаслідок пожежі постраждали не менше 40 моряків і 23 мирних жителі. Вогонь гасили 4 дні.

 

«Доказів, зібраних у ході розслідування, досить, щоб призначити попереднє слухання відповідно до належної правової процедури у рамках системи військової юстиції», — сказав представник ВМС США Шон Робертсон.

 

Вартість судна — $1 мільярд. Пожежа на ньому розпочалась 12 липня 2020 року, і за чотири дні з вертольотів ВМС США скинули понад 1 500 відер з водою, а буксирні катери паралельно окропили його, щоб хоч якось стримати пожежу.

 

Корабель USS Bonhomme Richard ввели у дію у 1998 році і був одним з небагатьох американських десантних кораблів, з яких міг злітати винищувач F-35 Joint Strike Fighter.

 

Проте після пожежі ухвалили рішення про виведення його з експлуатації та утилізації, адже відновлення буде занадто дорогим.