На з’їзд «Голосу» зібрали лояльних до Кіри Рудик делегатів – Олександра Устінова

10:35, 29.07.2021
На з’їзд «Голосу» зібрали лояльних до Кіри Рудик делегатів – Олександра Устінова

Більшість народних депутатів фракції не братимуть участі у з'їзді партії "Голос" та покидають партію через профанацію. (Фото з ФБ-стоірнки Олександри Устінової)

Більшість народних депутатів від фракції «Голос» залишають лави політичної сили і не братимуть участі у з'їзді партії «Голос» у четвер, 29 липня.

 

Як повідомляє Україна молода, про поглиблення розколу в партії «Голос» червез авторитарні дії керівництва написала депутатка Олександра Устінова у соцмережах в четвер.

 

«Finita la commedia або з'їзд "Голосу" сьогодні, як чергова профанація керівництва та цементування контролю  Кіри Рудик над партією. Більшість народних депутатів не братимуть участі у з'їзді партії "Голос" та покидають партію», - написала обраниця.

 

За її словами, керівництво партії в особі Кіри Рудик та контрольована нею політична рада партії штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені на з'їзді.

 

Відтак, з'їзд формувався виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва.

 

«Голосу» більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди та осередки. Тепер це партія імені однієї людини - Кіри Рудик, яка (партія) існує виключно на папері», - наголошує Олександра Устінова.

 

Свій допис нардеп підкріпила фото заяви про вихід із партії. Таку ж заяву виклав народний депутат Ярослав Юрчишин.

 

 

Керівництво партії "Голос" обіцяє відреагувати на заяви нардепів о 15:30 під час  пресконференції.

 

Як повідомляла «УМ», раніше частина "Голосу" звинуватила Кіру Рудик в узурпації влади в партії.

 

Половина членів депутатської фракції "Голос" (десять народних депутатів) висловила недовіру її керівнику Ярославу Железняку та заявила про намір створити окреме об'єднання в парламенті під назвою "Справедливість".