Під Коломиєю разом з пілотом Ігорем Табанюком загинули троє хасидів з США

00:30, 29.07.2021
Під Коломиєю разом з пілотом Ігорем Табанюком загинули троє хасидів з США

На місці катастрофи спортивного літака поблизу Коломиї. (Фото поліції Івано-Франківської області)

Разом з відомим українським пілотом Ігорем Табанюком у авіакатастрофі під Коломиєю на Прикарпатті загинули і троє його пасажирів, які були громадянами США.

 

Пасажири виявилися хасидами, які приїхали в Коломию на відпочинок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Об’єднана єврейська громада в Україні у Телеграмі.

 

Зазначається, що під час падіння спортивного літака на приватний будинок біля Коломиї разом із пілотом загинули троє хасидів, які були громадянами США.

 

За фактом падіння літака розпочато кримінальне провадження. Зі слів начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергія Безпалька, попередня кваліфікація події - порушення правил повітряних польотів.

 

Проводяться слідчі дії для встановлення причин падіння літака, у результаті чого загинули четверо осіб.

 

За попередньою інформацією, у середу о 13:40 на лінію 102 надійшло повідомлення, що у селі Шепарівці Коломийського району на приватний будинок упав спортивний літак. На борту перебували пілот, житель Прикарпаття, і троє пасажирів-іноземців. Усі загинули на місці події.

 

 

Начальник поліції Прикарпаття Сергій Безпалько повідомив, що на момент падіння літака у будинку перебували жінка і двоє дітей, які почули невідомий шум і вчасно вибігли на вулицю. Вони не постраждали.

 

«На місці інциденту в середу ввечері продовжували працювати слідчо-оперативна група обласної поліції, експерти-криміналісти та представники екстренних служб. У ході слідства будуть встановлені всі обставини аварії», - зазначив Безпалько.

 

Як повідомляла «УМ», загиблий Ігор Табанюк - професійний льотчик та інструктор, який проживав у Коломиї.

 

Ведучий телепрограми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров відреагував на загибель льотчика Ігоря Табанюка, який вчив його керувати літаком, і вказав на тривожний момент: «Останній рік у Ігоря був важкий. Аеродром, справу його життя, намагалися віджати»...