Олімпіада-2020: Олена Костевич і Олег Омельчук здобули «бронзу» у стрільбі, фото

09:31, 27.07.2021
Олімпіада-2020: Олена Костевич і Олег Омельчук здобули «бронзу» у стрільбі, фото

У поєдинку за третє місце Костевич та Омельчук перемогли змішану пару із Сербії. (Фото НОК України)

Українські стрілки Олена Костевич та Олег Омельчук стали бронзовими призерами Ігор-2020 у стрільбі з пневматичного пістолета (мікст) під час розіграшу чергового комплекту нагород Олімпіади у Токіо у вівторок вранці.

 

Зокрема, у поєдинку за третє місце Костевич та Омельчук перемогли змішану пару із Сербії Зорану Аруновіч і Даміра Мікеца (16:12).

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НОК України.

 

 

Перше місце посіли китайці Цзян Рансі і Пан Вей, другими стали росіяни Віталіна Бацарашкіна та Артем Черноусов.

 

«Говорили, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала за велику честь нести прапор своєї держави й щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни», - спростувала спортивні прикмети пані Костевич, яка була прапороносцем збірної України під час відкриття Олімпіади.

 

 

У коментарі пресслужбі НОК спортсменка не стримувала вражень і емоцій: «Ми довго та наполегливо йшли до цієї нагороди. І сьогодні все ж був нелегкий день – удача змінювала невдачу і навпаки. Олег - великий молодець і ця нагорода для нас дуже цінна. Як золото».

 

Олена Костевич також розповіла про тих, хто допоміг українському дуету у завоюванні нагороди:

 

«У першу чергу хочу подякувати своєму партнеру – Олегу Омельчуку, нашим наставникам та команді, яка була поруч на цьому шляху. Надзвичайно вдячні всій Україні, а також моєму рідному Чернігівському краю, за ті всі побажання успіху та слова підтримки, що продовжуємо отримувати тут в Токіо.  Дуже запам’яталися настанови нашого видатного спортсмена, Олімпійського чемпіона  Сергія Бубки, який кілька днів тому, після моєї «дерев’яної нагороди», порадив не хвилюватися та вірити в себе. Ці слова допомогли у завоюванні цієї бронзи».

 

 

Президент Національного олімпійського комітету, Олімпійський чемпіон  Сергій Бубка привітав  новоспечених бронзових призерів Ігор, тренерський штаб та Федерації стрільби України на чолі з Олегом Волковим  із здобуттям олімпійської медалі, побажавши й надалі радувати своїми результатами Україну.

 

Відтак, в активі збірної України вже три медалі. Як повідомляла «УМ», раніше «бронзу» здобули дзюдоїстка Дар'я Білодід у перший день Олімпіади та шпажист Ігор Рейзлін.