У Бразилії вимагають відставки президента Болсонару десятки тисяч протестувальників, відео

16:15, 25.07.2021
У Бразилії вимагають відставки президента Болсонару десятки тисяч протестувальників, відео

Протестувальники виходять на вулиці кількох бразильських міст вже четвертий вікенд поспіль.

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці з вимогою відставки президента Бразилії Жаїра Болсонару та гаслами проти його політики під час пандемії коронавірусу.

 

Протести відбулися в багатьох містах країни.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє TRT.

 

Протестувальники виходять на вулиці кількох бразильських міст вже четвертий вікенд поспіль, вимагаючи імпічменту ультраправого президента Болсонару.

 

Людей обурює, що в Бразилії понад 500 тисяч людей померли від COVID-19 за президентства Болсонару, який, зокрема, виступав проти носіння масок та заходів соціального дистанціювання.

 

У бразильському Сенаті відреагували на протести і вже розслідують ймовірні корупційні діяння президента, пов’язані з угодою щодо придбання індійської вакцини проти коронавірусу.

 

Опозиція закидає президенту Болсонару те, що він своїм применшенням небезпеки коронавірусу та сумнівами у користі вакцинації сприяв поширенню коронавірусу та збільшенню кількості жертв хвороби.

 

Згідно з даними прокуратури, Болсонару зловживав владою, укладаючи у лютому угоду про постачання 20 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу від індійського виробника Bharat Biotech на суму 316 мільйонів доларів.

 

Комісія федерального сенату, що вивчила цей випадок, дійшла висновку, що ціна вакцини могла бути навмисно завищеною.