Повінь у Німеччині: Меркель шокована масштабами руйнувань

00:03, 19.07.2021
Повінь у Німеччині: Меркель шокована масштабами руйнувань

Сукупність усіх подій в Німеччині вказує, що потрібно діяти швидше у боротьбі зі змінами клімату.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель відвідала регіони на заході Німеччини, які найбільше постраждали від нещодавніх повеней

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на ЗМІ Німеччини.

 

Зокрема, канцлерка заявила, що «шокована» масштабами руйнувань, та закликала світ якомога швидше почати боротися із глобальними змінами клімату.

 

«Це шокує. У німецькій мові немає слів, щоб описати ці руйнування, — сказала Меркель під час спілкування із пресою у місті Аденау. — Сукупність усіх подій, свідками яких ми стали в Німеччині, вказує, що потрібно щось робити зі змінами клімату. Нам треба поквапитися, нам треба діяти швидше у боротьбі з цими змінами».

 

До речі від повені страждає і Австрія: сильні опади на більшій частині країни призвели до затоплень, особливо від негоди постраждали землі Тіроль та Зальцбург, повідомляє ORF.

 

У федеральній землі Тіроль на південному заході Австрії сильні дощі призвели до селевих потоків. У деяких населених пунктах затоплено підвали та підземні гаражі.

 

Історичний центр підтопило й у місті Галляйн у федеральній землі Зальцбург, що на заході країни. Постраждали житлові будинки, торговельні приміщення, а також приватні автомобілі. Влада Зальцбурга закликала людей залишатися у домівках та уникати підвалів і підземних гаражів.

 

Як повідомляла «УМ»», в останні дні низка країн Європи, особливо Німеччина та Бельгія, постраждали від повеней, спричинених сильними дощами. Жертвами стихії стали вже близько 200 людей.