ВРУ на позачерговому засіданні розгляне відставку Авакова

09:29, 15.07.2021
ВРУ на позачерговому засіданні  розгляне відставку Авакова

ВРУ на позачерговому засіданні має розглянути чимало важливих питань

Народні депутати в четвер, 15 липня, розглянуть питання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на позачерговому засіданні.

 

Як інформує УМ, про це свідчить порядок денний засідання, оприлюднений на сайті Верховної Ради.

 

Питання про відставку Авакова заплановане до розгляду першим на засіданні в четвер.

 

Депутати мають намір у першому читанні розглянути законопроєкт №5593 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава".

 

Порядок денний передбачає розгляд Бюджетної декларації на 2022-2024 роки, яку має представити міністр фінансів Сергій Марченко.

 

Після цього планується голосування у першому читанні за проєкт закону №5460 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій".

 

У повторному першому читанні заплановано розгляд законопроєкту №2713-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей".

 

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу Президента.

 

Порядок денний складається з 13-ти питань.

 

Так, депутати розглянуть у першому читанні законопроєкт №5463 "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні".

 

У повторному першому читанні заплановано голосування за законопроєкти №3091 "Про державний екологічний контроль" та №4167 "Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності".

 

Парламентарії мають намір голосувати за законопроєкт №4461 "Про території Смарагдової мережі".

 

Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення запропоновано законопроєкти №5650 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо збереження лісів" та №5339 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря".

 

У другому читанні планується розгляд проєктів законів №2351 щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу; №3576 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин"; №4407 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки"; №4259 "Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами".

 

Також на порядку денному позачергового засідання - проєкти законів №4572 "Про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна"; №5495 "Про особливості надання електронних публічних послуг" та №5551-2 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо спрямування коштів на ремонтно-реставраційні роботи пам’яток культурної спадщини".