У Долині смерті в Каліфорнії лютують лісові пожежі

09:55, 11.07.2021
У Долині смерті в Каліфорнії лютують лісові пожежі

Вогнеборці намагаються стримати вибухову лісову пожежу у Північній Каліфорнії. (Фото АР)

Дві масштабні лісові пожежі, яким сприяє дуже спекотна й засушлива погода, набирають сили поблизу Долини смерті у штаті Каліфорнія, США.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пишуть світові ЗМІ в неділю.

 

Відомо, що вогнеборці намагаються стримати  вибухову лісову пожежу у Північній Каліфорнії на тлі дуже високих температур, викликаних черговою хвилею спеки на заході США.

 

Раніше, в п’ятницю у Долині смерті було зареєстровано температуру 54 градуси за шкалою Цельсія, що близько до абсолютного земного рекорду в 57 градусів, зафіксованому тут же в 1913 році.

 

 

Агентство АР інформує, що вогнеборці зазвичай використовують прохолодні вологіші ночі для приборкання стихійного лиха, однак цього разу спека та низька вологість не відступають.

 

“Повітря було настільки сухим, що частина води, яку розпорошував пожежний літак, випаровувалася до того, як досягти землі”, - розповіли у службі лісових пожеж.

 

Наразі пожежа вже почала формувати власну погоду із блискавками, спроможними викликати нові спалахи. Їй протистоять близько 1200 вогнеборців, а також авіаційна й важка техніка.