Зеленському вручать народну підозру у державній зраді

11:28, 28.06.2021
Зеленському вручать народну підозру у державній зраді

Володимир Зеленський вшанував пам'ять творця першої української Конституції – гетьмана Пилипа Орлика. (Фото Офісу президента)

Обурені словами глави держави про ПВК Вагнера  активісти збираються сьогодні, на День Конституції, 28 червня 2021 року, о 19:00 на вході до Офісу президента.


Організатори акції вважають, що заяви Зеленського мають стати предметом розслідування.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві Руху Опору капітуляції.

 

Рух Опору капітуляції запрошує долучитися до початку процедури громадського розслідування та суду в справі про заявлене особисто президентом Володимиром Зеленським свідоме припинення спільної таємної операції українських та західних спецслужб проти бойовиків з російської ПВК Вагнера та передачі ним конфіденційних відомостей білоруському правителю Олександру Лукашенку.

 


«Політичні заяви Зеленського мають стати не предметом дискусій, а предметом кримінальних проваджень. Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди знаходяться під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, права та закону має взяти на себе громадянське суспільство .28 червня громадяни повідомлять Зеленському про підозру в скоєнні злочину за статтею 111 «Державна зрада», - йдеться в анонсі.

 

Туди ж запрошують прийти і партія «Демократична сокира», громадський діяч Сергій Стерненко, ветеранські спільноти.

 

Водночас, український політичний, військовий і громадський діяч, командир Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош закликав Зеленського вибачитися за зрив спецоперації проти "вагнерівців". 

 

«Внутрішнє обурення переповнює… Ми, українські патріоти, учасники російсько-української війни, все робили і робимо для того, щоб наша Держава Україна існувала, розбудовувалася, забезпечувала якісне і цивілізоване життя її громадянам, ставала фактором геополітики. І тут таке…, - описує своє ставлення до інтерв'ю президента Дмитро Ярош. -  Та «дитяча наївність», яку ви продемонстрували у своєму крайньому інтерв’ю, і по великому рахунку, ваша «явка з повинною» мене, справді, вразила. Як же так можна? Адже всі ваші холуї, перепрошую, «говорящі голови» переконували все українське суспільство, що ніякої операції по нейтралізації великого кремлівського терористичного угрупування не було», – звертається Ярош до Зеленського.

 

Сам він, за його власними словами, «добре знав, що така операція відбувалась».



Аби Зеленський, як президент, міг вийти з даної критичної для нього ситуації, Ярош закликає його вибачитися за свій вчинок.

 

«Я якихось радикальних закликів та дій, на цей момент, робити не буду. Поки що. Але, рекомендував би вам, як мінімум, вибачитися як перед всіма учасника цієї операції, так і перед українським народом. Інакше, Володимире Олександровичу, Ви - брехун і пустодзвін», - наголосив очільник УДА.

 

Парламентська опозиція вимагає викликати Володимира Зеленського на засідання парламентської Тимчасової слідчої комісії із розслідування можливих фактів державної зради і отримати пояснення у справі «вагнерівців».