Пенсію у 60 років уже в 2028 му забезпечать 35 років робочого стажу - Лазебна

14:41, 27.06.2021
Пенсію у 60 років уже в 2028 му забезпечать 35 років робочого стажу - Лазебна

Очільниця міністерства соцполітики Марина Лазебна

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що з теперішньою солідарною пенсійною системою у 2028 році для виходу на пенсію в 60 років людині повинна мати 35 років робочого стажу.

 

Як інформує УМ, про це вона розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода.

 

Лазебна, зокрема, сказала, що вже втомилася відповідати на це запитання журналістів, але повідомила, чому накопичувальний принцип ще не впроваджений.

 

«Чому їх (журналістів) це так цікавить? Тому що, знаючи, що таке солідарна система, коли в тебе буде вік 60 років, у тебе повинен бути стаж 35 років. У 2028 році це буде така норма – 35 років стажу, якщо ти хочеш піти в 60. А коли в тебе була б накопичувальна, то 60 років приходить твій пенсійний вік, який сьогодні в державі пенсійний вік, ти можеш розраховувати на свій власний накопичувальний рахунок», – заявила очільниця відомства.

 

Міністерка також повідомила, що наразі у Верховній Раді зареєстровані кілька законопроєктів з упровадження накопичувальної системи, один із них – на основі пропозиції Мінсоцполітики.

«Дуже часто відбуваються наради під головуванням прем'єр-міністра і народних депутатів, Мінфіну, Мінекономіки, регулятора, тобто Національної комісії з регулювання цінних паперів і фондового ринку, щоб всі бачили свою зону і сферу відповідальності. Це не тільки робота Мінсоцполітики. Це більше фінансові інструменти. Треба підготувати людей. А найголовніше – треба людям казати, що ця система захищена», – пояснила вона.

 

За словами Лазебної, до кінця поточної сесії Верховна Рада не встигне розглянути законопроєкт, хоча він є на порядку денному засідання 29 червня.