Пожежа у Білогородці: кількість загиблих зросла до двох

10:25, 22.06.2021
Пожежа у Білогородці: кількість загиблих зросла до двох

Пожежа у Білогородці поширилася на 4-й та 5-й поверхи та покрівлю будинку. (Фото ДСНС)

Дві людини загинуло внаслідок вибуху і пожежі в багатоповерховому будинку в селі Білогородка Бучанського району Київської області у понеділок ввечері.

 

Раніше рятувальники повідомляли лише про одного загиблого чоловіка.

 

Як передає Україна молода, про те, що внаслідок трагедії загинув ще один чоловік повідомили журналісти з місця події.  

 

За даними Київській облдержадміністрації, до лікарні в стані середньої важкості доставили 13-річну дитину та двох дорослих чоловіків. Крім того, ще 6 людей після огляду лікарями від госпіталізації відмовилися.

 

Першого загиблого рятувальники виявили в одній з квартир п’ятиповерхівки у Білогородці, де у понеділок стався вибух.

 

Президент Зеленський наголосив, що причини трагедії мають бути встановлені якнайшвидше.

 

«Щирі співчуття у зв'язку із загибеллю людини внаслідок вибуху в 5-поверхівці в Білогородці на Київщині. Причини трагедії мають бути встановлені якнайшвидше. Місцева влада й ОДА повинні надати всю необхідну допомогу постраждалим і тим, хто був евакуйований зі своїх помешкань», - написав глава держави у соцмережах.

 

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін запевняє, щотримає на особистому контролі питання допомоги постраждалим жителям Білогородки.

 

«Зараз вирішуємо питання їх розселення. Частина має змогу залишитись у родичів чи знайомих. Для решти ми прямо зараз облаштовуємо в місцевому будинку культури центр допомоги та місце для ночівлі», - розповів Володін.

 

Також, за його словами, ведуться перемовини із забудовниками та керівниками готелів для тимчасового відселення постраждалих.

 

Зауважимо, що вибух стався у квартирі на третьому поверсі з подальшим горінням. Пожежа поширилася на 4-й та 5-й поверхи та покрівлю. Руйнувань несучих конструкцій немає, у квартирі зруйновано вікна.