Наглядову раду Укроборонпрому очолив Милованов

12:23, 02.06.2021
Наглядову раду Укроборонпрому очолив Милованов

Укроборонпром тепер в надійних руках?..

Радник керівник Офісу Президента Тимофій Милованов очолив наглядову раду Укроборонпрому.

 

Як інформує УМ, про це сам Милованов написав 2 червня у Фейсбуці.

 

«Вчора було перше засідання оновленої наглядової ради Укроборонпрому. На ньому мене обрали головою (це пояснює публічні атаки на мене в останній тиждень: так само відбувалось - публічні атаки і дискредитація - коли мене призначали заступником голови ради НБУ у 2016 році)», - повідомив Милованов.

 

Він також зауважив, що наглядова рада на засіданні затвердила аудит концерну за 2019 рік.

 

«Це був перший аудит за історію. Проведений компанією з міжнародною репутацією Bakertilly. Результати не дуже втішні - є багато над чим працювати», - наголосив Милованов.

 

Наглядова рада попросила гендиректора концерну Юрія Гусєва підготувати план трансформації Укроборонпрому, беручи до уваги два головних критерії: створення спроможності для адекватної відповіді для майбутніх загроз та створення сучасної лінійки продуктів.

 

Наглядова рада також «затвердила аудитора на наступні роки, створила три комітети в раді: з питань компенсації (зарплат та КПІ), з регламенту, і з питань трансформації. Затвердила звіт по виконання КПІ та систему КПІ до кінця червня (цього місяця) і доручила комітету переглянути і за потреби доробити систему КПІ. Затвердила розклад зустріч ради - кожного останнього четверга місяця, за винятком грудня - в грудні раніше», - зазначив Милованов.

 

У засіданні взяли участь усі члени наглядової ради, а також керівництво концерну.

 

Нагадаємо, що наразі наглядова рада Укроборонпрому представлена 5 членами. До вищого керівного органу концерну входять перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Валерій Іващенко, ексдиректор Агентства дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер, а згідно з указом Президента України № 208/2021 від 21 травня – також президент Київської школи економіки, радник керівника Офісу Президента Милованов і промисловці Олександр Носов та Ростислав Шурма.

 

До повноважень наглядової ради Укроборонпрому належать, зокрема затвердження стратегії діяльності концерну, контроль за виконанням завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.