Віктор Ляшко обіцяє 3,7 млн доз вакцини до кінця червня

17:40, 29.05.2021
Віктор Ляшко обіцяє 3,7 млн доз вакцини до кінця червня

Віктор Ляшко порахував усі вакцини: як вже поставлені, так і заплановані.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко запевняє, що протягом червня в Україну прибуде кілька сотень тисяч вакцини Pfizer, закупленої за державний кошт, а також 700 тисяч доз AstraZeneca в межах ініціативи COVAX.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Ляшко заявив журналістам у суботу.

 

Загалом, за словами керівника МОЗ, до кінця червня в Україні точно повинні бути 3,7 млн доз вакцини від COVID-19. Він додав, що такою є цифра з урахуванням уже поставлених вакцин.

 

«Прораховуємо: 500 тисяч доз CoronaVac розвезли, 500 тисяч CoronaVac буде розвезено наступного тижня, тобто вони завершили лабораторний контроль, 500 тисяч CoronaVac завершить лабораторний контроль 10-15 червня. Це півтора мільйона», - навів свої дані пан Ляшко.

 

Також доставлено 473 тис. доз вакцини Pfizer за ініціативою COVAX, ще 473 тис. доз від COVAX очікується після 7 червня.

 

«І 500 тисяч доз вакцини Pfizer – це перша поставка вакцини, закуплена, 117 приїхало, потім ще 40 приїхало, потім кожен тиждень по 60 тисяч – тобто до кінця червня. Це вже три мільйона. І 700 AstraZeneca, яку ми очікуємо від механізму COVAX. AstraZeneca ось-ось приїде», - порахував вакцини міністр.

 

Також Віктор Ляшко зазначив, що окрім 8 мільйонів доз вакцин від COVAX і 34 мільйонів доз законтрактованих вакцин, він підписав ще один контракт на поставку вакцин. Але деталей щодо того, хто є виробником цієї вакцини та який її об’єм законтрактувала Україна, не повідомив.

 

За його словами, він підписав контракт "з певною особливістю", і зможе повідомити деталі, коли його підтвердять.

 

Як повідомляла «УМ», перший в Україні Центр вакцинації населення проти коронавірусу запрацював у Міжнародному виставковому центрі у Києві в суботу, 29 травня.