Венедіктова заперечила слова Медведчука про місцезнаходження Козака

10:34, 28.05.2021
Венедіктова заперечила слова  Медведчука про місцезнаходження Козака

То де переховується підозрюваний у держзраді Козак?

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.

 

Проте, деталі місцеперебування Козака генеральна прокурорка не змогла повідомити через свою посаду та вимоги українського законодавства.

 

Як інформує УМ, про це Ірини Венедіктової, заявила  у прямому ефірі «Україна 24». 

 

«Остання інформація, яка до мене надходила зі ЗМІ, це пан Медведчук говорив, що він перебуває на лікарняному чи лікується в Білорусі. Але у нас оперативна інформація інша, і знову ж таки... вона ще не стала предметом кримінальних проваджень», - повідомила  Венедіктова.

 

Зазначимо, що на брифінгу щодо вручення підозр очільник Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що Козак ймовірно переховується на території Росії.  

 

Водночас,  кум Путіна та проросійський депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, якому нещодавно обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт розповів, що його соратник Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді і замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму, наразі перебуває на лікуванні в Білорусі.

 

«Я знаю, де знаходиться народний депутат Тарас Козак. Він знаходиться на лікуванні в Білорусі», - повідомив українським ЗМІ  Медведчук.