На «Широкому лані» успішно випробували новий реактивний снаряд «Тайфун-1»

16:06, 27.05.2021
На «Широкому лані» успішно випробували новий реактивний снаряд «Тайфун-1»

Під час випробовувань на "Широкому лані"

На полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів «Широколанівський», що на Миколаївщині, успішно провели випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122мм «Тайфун-1» до РСЗВ «Град».

 

Дослідні зразки цього озброєння розроблені ДП «КБ „Південне“ імені М.К.Янгеля» (м. Дніпро) у межах виконання відповідної дослідно-конструкторської роботи відповідно до договору із Міністерством оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 27 травня повідомило на офіційному веб-сайні Міністерство оборони України.

 

Як розповів технічний керівник випробувань ДП «КБ «Південне», пуски відбулися з використанням штатної бойової машини БМ-21.

 

Водночас для отримання у режимі реального часу телеметричної інформації з борту реактивних снарядів, під час їхнього польоту задіяли наземний мобільний вимірювальний пункт, що також створений цим підприємством.

 

До речі, виготовлення реактивного снаряда «Тайфун-1» відбувалося у тісній кооперації підприємств вітчизняного обороно-промислового комплексу.

 

Зокрема, окрім ДП «КБ «Південне», залучили Павлоградський механічний завод, ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інших виконавців.