Укроборонпром провів успішні випробування некерованих авіаційних ракет РС-80

16.10.2020
Укроборонпром провів успішні випробування некерованих авіаційних ракет РС-80

Некеровані авіаційні ракети РС-80 пройшли успішні випробування. (Фото компанії "Артем")

У час російсько-української війни дуже доречними є потуги вітчизняного Укроборонпрому, й одним із його досягнень є успішні випробування, проведені цими днями, першої партії некерованих авіаційних ракет РС-80.
 
Здійснила випробування державна акціонерна холдингова компанія «Артем», що входить до складу Укроборонпрому, яка й виготовила РС-80 для потреб державного замовника — Міноборони України. Ракета РС-80 є розробкою власного конструкторського бюро ДАХК «Артем» за супроводу наукових установ Міністерства оборони України та являє собою поліпшену версію НАР С-8КОМ (ДАХК «Артем» є виробником авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря», автоматизованих комплексів для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів та обладнання для авіаційних літальних апаратів).
 
У повідомленні пресслужби концерну йдеться: «Вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам та високим стандартам якості. Вироби готові до дострокової передачі замовнику. В компанії очікують збільшення державного замовлення на даний перспективний вид боєприпасів». 
 
Технічні характеристики цих грізних ракет вражають і мають заставити дещо остудити запал супротивника: PC-80 — некерований реактивний снаряд повітряного базування з кумулятивно-осколковою бойовою частиною, призначений для ураження броньованих цілей, танків, бронетранспортерів, САУ, а також неброньованих наземних цілей, ракет, пускових установок, радіолокаційних станцій, літаків на стоянках, живої сили противника, фортифікаційних споруд та інших цілей. Ракети РС-80 можуть застосовуватися не тільки для комплектації авіації, а й у складі озброєння перспективних наземних платформ, і навіть на десантно-штурмових катерах. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка, а також призначені для пуску з блоків типу Б8 і їх модифікацій (аналогів).
 
Максимальна швидкість ракети — 625 м/с, а дальність ураження повітряних цілей — до 4 км, наземних — понад 7 км
 
У концерні додали, що як стратегічний виробник озброєння та військової техніки для сил оборони та безпеки України, Укроборонпром прагне, аби в арсеналі українського війська було більше сучасного, якісного, високотехнологічного та надійного озброєння, здатного захистити нашу державу та зберегти життя наших військових.