Зеленський назвав пріоритети влади: без олігархів і без війни

12:30, 20.05.2021
Зеленський назвав пріоритети влади: без олігархів і без війни

Володимир Зеленський каже, що завершити епоху бідності найскладніше. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський наголосив на головних пріоритетах керівництва держави, підсумовуючі два роки свого президенства і кажучи про плани на майбутнє.

 

Як повідомляє Україна молода, про це він заявив під час так званої великої пресконференції на авіазаводі «Антонов» у четвер.

 

За його словами, проведення пресконференції на цьому державному підприємстві не є випадковим.

 

Мовляв, тут є недобудований літак «Мрія», і новий фюзеляж Ан-178, який держава замовила «Антонову».

 

«І в цьому весь зміст. Що ми будемо робити? Думати і будувати майбутнє. Побудувати не тільки літак, а країну мрій і підняти її високо вгору», - пафосно заявив глава держави на фоні гарних «декорацій».

 

І додав, що це його відповідь на питання, що було зроблено за ці два роки і як він бачить «майбутнє моєї улюбленої країни».

 

Серед пріоритетів влади, Зеленський назвав наступні:

 

«По-перше, будуємо країну без олігархів. Країну для 40 мільйонів, а не для сотні Форбс. З підтримкою бізнесу. І з політикою проти контрабандистів, злодіїв у законі, корупціонерів. Проводимо реформи і йдемо вперед.  

 

Друге, будуємо країну в смартфоні.

 

Третє, будуємо країну, яка будує. Йдеться не про сотні і тисячі кілометрів нових або відремонтованих доріг, а й про нові школи, КПВВ, літаки тощо.

 

Найголовніший пріоритет: будуємо країну без війни. По цеглинах збираємо цей мир. І це залежить від міцності нашої армії і на суші, і на морі, і у повітрі».

 

Відповідаючи на питання журналістів, він додав до цієї теми, що вже закінчується епоха кума Путіна Віктора Медведчука, за якого взялись правоохоронці, окрім того він обіцяє закінчити епоху корупції, щодо епохи бідності – то її завершити найскладніше.

 

«Епоха корупції. Я вважаю, що ми зробили багато кроків вперед. Санкційна потужна політика. Так, я знайшов інший шлях: через РНБО. Але останнім часом, що почали працювати дуже потужно і прокурори, і СБУ, і поліція. Щодо корупції, то ми її чистимо. Я вважаю, що ми почали закінчення цієї епохи, і я точно її закінчу.

 

Епоха бідності – це найскладніше. Тому що те, що я сказав до цього, це залежить від моєї волі, а далі це підтримка правоохоронців. Що стосується бідності, то це не просто, не все залежить від мене. Скажу чесно: тисну на уряд, щоб збільшували і "мінімалку", і пенсії. З іншого боку, економіка розвивається не дуже добре. Епоха бідності завершиться тоді, коли всі будуть сплачувати податки, коли буде дерегуляція, коли держава буде максимально диджиталізована. Все це буде», - сказав глава держави.

 

Також президент розповів про 30-річчя Незалежності: які символи-квіточки матимуть окремі регіони, які урочистості заплановані, кого запрошено в гості, а також – про концерти зірок.

 

Нагадаємо, що попередня велика пресконференція президента відбулася 20 травня 2020 року. Місцем її проведення було обрано галявину біля Маріїнського палацу.

 

На Банковій тоді відмовили у акредитації низці загальноукраїнських ЗМІ, натомість акредитували сайт Шарія тощо.

 

Саме 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського на посаді шостого Президента України.