Рада планує затвердити нових міністрів

09:29, 20.05.2021
Рада планує затвердити нових міністрів

Кандидати на посади міністрів: Олексій Любченко, Олександр Кубраков, Віктор Ляшко (Фото "Слово і діло")

Верховна Рада  сьогодні, 20 травня,  планує розглянути питання кадрових призначень у Кабінеті Міністрів.

 

Як передає УМ, про це йдеться  на сайті парламенту.

 

Так, на початку пленарного засідання народні депутати мають намір розглянути питання призначення Олексія Любченка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства; Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури;  Віктора Ляшка - на посаду міністра охорони здоров‘я.

 

Віктор Ляшко стане вже четвертим очільником МОЗу за час пандемії, останнім на посаді був Максим Степанов.

.

Також серед низки інших питань  парламентарії планують розглянути у другому читанні законопроєкти №2689 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права»,  №4079 - «Про внесення змін до Закону України «Про географічні назви»щодо удосконалення діяльності, пов'язаної із встановленням, унормуванням, обліком, реєстрацією, використанням та збереженням географічних назв».

 

До розгляду у повторному першому читанні запропоновано проєкт закону №4167 «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності».

 

Крім цього, порядок денний передбачає розгляд у першому читанні проєктів законів №4284 «Про дерадянізацію законодавства України», №5017 «Про внесення змін до Закону України «Про космічну діяльність»щодо визначення статусу та розподілу повноважень між центральними органами виконавчої влади у сфері космічної діяльності».

 

Нагадаємо, що 18 травня Верховна рада звільнила Владислава Криклія з посади міністра інфраструктури.

 

Також нардепи звільнили главу Міністерства розвитку економіки Ігоря Петрашка.

 

Глави МІУ і Мінекономіки самі написали заяви на звільнення, а ось главу МОЗ Максима Степанова Рада відправила у відставку на прохання прем'єра.